Het nieuwe decennium klopt aan de deur en dat betekent maar één ding: het is tijd voor een pretparkavontuur! Met zoveel geweldige pretparken in Nederland, is het moeilijk kiezen waar je naartoe moet gaan. Maar geen zorgen, wij hebben voor jou een lijst samengesteld van de leukste pretparken die je absoluut moet bezoeken in 2020. Dus maak je klaar om te gillen van opwinding, te lachen tot je er buikpijn van krijgt en herinneringen te maken die een leven lang meegaan. Pak je koffers en laat de pret beginnen!

1. Betoverende belevenissen: De magischste pretparken van 2020

Van achtbanen tot sprookjeskastelen, pretparken staan garant voor betoverende belevenissen voor jong en oud. In 2020 zijn er echter enkele magische pretparken die absoluut niet overgeslagen mogen worden. Hieronder vind je een overzicht van de meest magische pretparken van dit jaar.

1. Disneyland Paris: Wie kent het niet? Disneyland Paris staat bekend om zijn sprookjesachtige sfeer en iconische figuren zoals Mickey Mouse en Sneeuwwitje. Het pretpark biedt een breed scala aan attracties, shows en parades die de fantasie van bezoekers tot leven brengen. Van het verkennen van het betoverende Sleeping Beauty Castle tot het ervaren van de adrenalinekick van de Space Mountain-achtbaan, er is voor ieder wat wils in Disneyland Paris.

2. De Efteling: Het oudste pretpark van Nederland, de Efteling, blijft elk jaar opnieuw magie uitstralen. Het park betovert bezoekers met zijn prachtige sprookjesbos, waar bekende sprookjes tot leven komen. Maak een ritje in de Droomvlucht, waarin je zweeft tussen elfjes en feeën, of waag je aan de sensationele achtbaan Baron 1898, waar je een duik maakt in de mijnen. Met vele attracties en betoverende shows is de Efteling een must-visit voor alle liefhebbers van magie.

3. Universal Studios Orlando: Stap in de wereld van Hollywood en ervaar de magie van Universal Studios Orlando. Hier kunnen bezoekers genieten van spectaculaire attracties gebaseerd op populaire films zoals Jurassic Park, Harry Potter en The Fast and the Furious. Maak een ritje in de Hogwarts Express en ontdek het magische kasteel van Harry Potter, of waag je aan de adembenemende achtbaan The Incredible Hulk Coaster. Met zijn indrukwekkende decors en interactieve ervaringen, is Universal Studios Orlando een pretpark dat je niet wilt missen.

2. In de ban van avontuur: Verken de spannendste pretparken

Stap in de wereld van avontuur en beleef de meest spannende momenten in de geweldige pretparken die Nederland te bieden heeft. Of je nu een adrenalinejunkie bent of gewoon op zoek bent naar wat plezier en sensatie, deze pretparken zullen zeker aan je verwachtingen voldoen. Hier zijn enkele van de beste pretparken die je moet verkennen:

  • Efteling: Betreed de betoverende wereld van sprookjes en magie bij de Efteling. Ontdek het mysterieuze Sprookjesbos, waar bekende sprookjesfiguren tot leven komen. Ga op een spannende rit in de Python, een van de oudste en meest legendarische achtbanen van Nederland. Laat je meeslepen door de magische sfeer terwijl je de diverse attracties en shows verkent.
  • Walibi Holland: Houd je vast voor een onvergetelijk avontuur bij Walibi Holland. Durf jij de Goliath aan? Deze gigantische achtbaan met duizelingwekkende snelheden en enorme hoogtes zal zelfs de meest doorgewinterde adrenalinezoekers op hun knieën brengen. Maar Walibi Holland biedt meer dan alleen maar achtbanen. Laat je hart sneller kloppen tijdens een van de vele live shows en geniet van de festivals die het park het hele jaar door organiseert.
  • Toverland: Betreed de magische wereld van Toverland en laat je verrassen door de vele betoverende attracties en avonturen. Reis terug in de tijd bij de Dwervelwind, een razendsnelle achtbaan door het Land van Toos. Beleef een spookachtig avontuur in het mysterieuze attractiegebied Magische Vallei. Of waag je aan de fenomenale Booster Bike, waarbij je als een motorrijder door de lucht zweeft. Toverland is een park vol verrassingen waar jong en oud zich niet snel zullen vervelen.

Of je nu op zoek bent naar betovering, pure adrenaline of een combinatie van beide, de spannendste pretparken van Nederland zullen je de ultieme avontuurlijke ervaring bezorgen. Dus trek je avonturiersschoenen aan en ga op ontdekkingstocht in deze adembenemende parken!

3. Sensatie en snelheid: Topattracties in pretparken voor adrenalinejunkies

Pretparken zijn een geweldige plek voor avontuurlijke adrenalinejunkies. Deze parken bieden een scala aan spannende attracties die zorgen voor een onvergetelijke dosis sensatie en snelheid. Of je nu op zoek bent naar een intense achtbaanrit of een duizelingwekkende vrije val, er is voor elk wat wils.

Deze topattracties laten je hart sneller kloppen en je adrenaline stijgen tot ongekende hoogtes. Hier zijn enkele sensationele attracties die pretparkliefhebbers niet mogen missen:

  • 1. De Tornado Rollercoaster: Deze achtbaan is een absolute must voor adrenalinejunkies. Met zijn hoge snelheden, scherpe bochten en loopings zorgt hij voor een ongekend gevoel van sensatie.
  • 2. The Skydrop: Durf jij een vrije val te maken vanaf grote hoogte? Dan is The Skydrop dé attractie voor jou. Met een adembenemend uitzicht voordat je met hoge snelheid naar beneden suist, is deze attractie een ware adrenalinekick.
  • 3. De Accelerator: Voor degenen die van snelheid houden, is de Accelerator de ultieme attractie. Deze razendsnelle achtbaan schiet je met een enorme snelheid naar voren, waardoor je hart in je keel bonst.

Kortom, pretparken bieden een waaier aan attracties die zorgen voor maximale sensatie en snelheid. Voor adrenalinejunkies is er geen betere plek om hun honger naar avontuur te stillen. Of je nu op zoek bent naar adrenalineverhogende achtbanen, vrije vallen of snelle attracties, pretparken hebben het allemaal.

4. Voor de kleintjes: Ontdek de leukste kindvriendelijke pretparken

Als het gaat om het vermaken van de kleintjes, zijn er talloze kindvriendelijke pretparken in Nederland waar ze zich helemaal kunnen uitleven. Of ze nu van spannende attracties, sprookjesachtige thema’s of dieren houden, er is voor elk wat wils. Hieronder hebben we een lijst samengesteld van enkele van de leukste pretparken die perfect zijn voor kinderen.

Efteling: Het sprookjesachtige Efteling is een absolute favoriet onder kinderen. Ze kunnen genieten van betoverende attracties zoals de Droomvlucht, waar ze door een wereld vol elfjes en trollen vliegen. Ook de Vliegende Hollander en de Python zijn zeer populair bij de wat oudere kinderen. De betoverende sprookjesbos is een must-see waar ze hun favoriete sprookjesfiguren tegenkomen.

Julianatoren: Voor de allerkleinsten is Julianatoren een fantastische keuze. Dit park in Apeldoorn heeft meer dan 60 attracties, waaronder verschillende draaimolens, kinderachtbanen en een familieshow. Er is ook een speciaal gedeelte voor kinderen met een beperking, zodat iedereen kan genieten van een dag vol plezier.

Plopsaland: Voor fans van populaire kinderkarakters zoals Kabouter Plop en Samson & Gert is Plopsaland een echte aanrader. Dit pretpark in Coevorden heeft verschillende themagebieden die allemaal gebaseerd zijn op bekende tv-programma’s. Kinderen kunnen hun favoriete personages ontmoeten, genieten van spannende attracties en zelfs een kijkje nemen achter de schermen in de verschillende theatershows.

5. Wereldse wonderen: Ontdek pretparken met een internationaal tintje

Ontdek de magische wereld van pretparken met een internationaal tintje. Deze wereldse wonderen nemen je mee op een onvergetelijke reis door diverse culturen en landen, allemaal op één plek. Laat je betoveren door de spectaculaire attracties, de unieke sfeer en de heerlijke keukens uit verschillende landen. Hier zijn een paar pretparken die je absoluut niet mag missen:

1. Epcot – Orlando, Verenigde Staten: Epcot neemt je mee op een reis rond de wereld zonder dat je het vliegtuig hoeft te nemen. Verken de verschillende paviljoens die elk een ander land vertegenwoordigen, zoals Mexico, Japan, Duitsland en Marokko. Proef de culinaire hoogstandjes uit elk land en geniet van de adembenemende shows en attracties. Of je nu van avontuur, cultuur of lekker eten houdt, Epcot heeft voor ieder wat wils.

  • Bezoek de attractie “Soarin'” en ervaar het gevoel van het zweven door verschillende wereldwonderen.
  • Verken het futuristische themagebied “Future World” en kom meer te weten over innovatie en technologie.
  • Sluit je dag af met de spectaculaire vuurwerkshow “IllumiNations: Reflections of Earth”, die plaatsvindt boven het iconische kunstmatige meer.

2. Europa-Park – Rust, Duitsland: Europa-Park is het grootste attractiepark van Duitsland en staat bekend om zijn themagebieden die gewijd zijn aan verschillende Europese landen. Bezoek het charmante Italië, het middeleeuwse Duitsland, het sprookjesachtige Frankrijk en nog veel meer. Naast de prachtige architectuur en shows, biedt Europa-Park ook adrenaline-pompende attracties voor de waaghalzen.

  • Scheer door de lucht op de “Silver Star”, een van de hoogste en snelste achtbanen van Europa.
  • Reis terug in de tijd naar het oude Griekenland en neem deel aan de spannende darkride “Poseidon”.
  • Geniet van traditionele gerechten uit verschillende Europese landen in de vele restaurants en eetgelegenheden.

3. Tokyo DisneySea – Tokio, Japan: Tokyo DisneySea is een uniek pretpark dat de charme van Disney combineert met de magie van de zee. Dit themapark heeft zeven verschillende havens, elk met zijn eigen unieke sfeer en attracties. Verken de mysterieuze wereld van Atlantis, ontdek de oude mediterrane haven van Porto Paradiso en beleef avonturen op de woeste oceaan.

  • Stap aan boord van de “Journey to the Center of the Earth” en ga op een spannende reis door het binnenste van de aarde.
  • Laat je betoveren door de magische fonteinenshow “Fantasmic!”, waarin fantasie en werkelijkheid samenkomen.
  • Ontdek de culinaire hoogstandjes van Azië in de vele restaurants en geniet van traditionele Japanse gerechten.

Maak je klaar voor een avontuurlijke reis over de wereld in deze unieke pretparken. Laat je verrassen door de diversiteit aan culturen, attracties en smaken die deze wereldse wonderen te bieden hebben!

6. Waterpret voor het hele gezin: De beste waterparken van 2020

Waterpret voor het hele gezin

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is voor verkoeling en plezier in het water! Als je op zoek bent naar een onvergetelijke waterparkervaring, dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben een lijst samengesteld van de beste waterparken van 2020, perfect voor het hele gezin!

Dompel jezelf onder in een wereld van wateravontuur en geniet van de vele attracties die deze parken te bieden hebben. Van spectaculaire glijbanen en lazy rivers tot golfslagbaden en kinderzones, er is voor ieder wat wils. Laat de adrenaline door je aderen stromen terwijl je van de snelste en meest opwindende glijbanen af raast, of ontspan en geniet van de verfrissende waterstromen terwijl je dobberend op een band langs de kabbelende rivieren glijdt.

Ontdek de kleurrijke waterwerelden en themagebieden die deze parken uniek maken. Laat je verbazen door gigantische waterattracties en interactieve speelzones, waar kinderen hun fantasie tot leven kunnen brengen. Of je nu een adrenalinejunkie bent of gewoon wilt ontspannen en plezier wilt hebben met de hele familie, deze waterparken garanderen een dag vol entertainment en vermaak voor jong en oud.

Waarom je deze parken niet mag missen:

  • Ongeëvenaarde glijbanen die je hart sneller doen kloppen
  • Luxe zwembaden om te ontspannen en tot rust te komen
  • Spannende attracties voor de avontuurlijke zielen
  • Interactieve waterspeelzones voor de kleintjes
  • Een scala aan eet- en drinkgelegenheden om energie op te doen

7. Terug in de tijd: Historische pretparken om te bezoeken

Bent u dol op geschiedenis en pretparken? Dan zult u zeker genieten van een bezoek aan historische pretparken. Deze unieke attracties combineren de nostalgie van het verleden met de spanning en sensatie van moderne pretparken. Hier is een lijst met enkele historische pretparken die u kunt bezoeken en waar u een reis terug in de tijd kunt maken.

Efteling – Kaatsheuvel, Nederland: Dit betoverende pretpark heeft zijn deuren geopend in 1952 en is daarmee een van de oudste in zijn soort. Het park heeft een sprookjesthema met klassieke attracties zoals het Sprookjesbos, waar u door de wereld van Roodkapje en Sneeuwwitje kunt wandelen. Naast de sprookjes biedt de Efteling ook spannende achtbanen en andere moderne attracties voor het hele gezin.

Europa-Park – Rust, Duitsland: Dit pretpark, geopend in 1975, neemt u mee op een reis door de geschiedenis van Europa. Elke zone in het park is gewijd aan een ander Europees land en biedt attracties en shows die kenmerkend zijn voor die cultuur. Van de rustieke charme van het Duitse themagebied tot de spannende achtbanen van het Franse en Zwitserse gedeelte, er is voor elk wat wils in Europa-Park.

Tivoli Gardens – Kopenhagen, Denemarken: Opgericht in 1843, is Tivoli Gardens een van de oudste pretparken ter wereld. Dit pittoreske park ligt in het hart van Kopenhagen en heeft een charmante mix van historische architectuur en moderne attracties. Met prachtige tuinen, sprookjesachtige verlichting en een iconische houten achtbaan, biedt Tivoli Gardens een unieke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.

Bezoek deze historische pretparken en beleef een dag vol plezier en avontuur terwijl u ook een stap terug in de tijd zet. Of u nu op zoek bent naar sprookjesachtige magie, Europese cultuur of klassieke charme, deze pretparken bieden het allemaal.

8. Natuurlijke pareltjes: Bezoek de mooiste pretparken in de natuur

Hou je van avontuur en natuur? Dan zijn de mooiste pretparken in de natuur een absolute must om te bezoeken! Deze pareltjes bieden een perfecte combinatie van adrenaline, attracties en prachtige natuurlijke omgevingen om van te genieten. Hier zijn enkele van de meest spectaculaire pretparken waar je de natuur op zijn best ervaart:

Eco-Adventure Park: Gelegen in het hart van een weelderig bos, is dit pretpark gevuld met spannende avonturen die je hart sneller laten kloppen. Van ziplines tussen de boomtoppen tot rivierrafting in de wilde stromen van het nabijgelegen nationale park, dit park brengt je dichter bij de natuur dan ooit tevoren. Verken de prachtige wandelpaden, spot wilde dieren en geniet van adembenemende uitzichten op de omliggende bergen.

Water Wonderland: Dit pretpark biedt sensatie voor jong en oud, met een twist van natuurlijke pracht. Het hoogtepunt van dit park is het gigantische waterpark, omringd door weelderige groene bossen en kristalheldere meren. Glijd van spectaculaire waterglijbanen, dobber rustig in het lazy river-parcours of ontspan gewoon op de zonnige oevers van het meer. Natuurlijke watervallen en weelderige beplanting zorgen ervoor dat je je in een waar waterparadijs waant.

Wildlife Amusement Park: Ontdek de schoonheid van de natuur en leer over het behoud van wilde dieren in dit opmerkelijke pretpark. Hier kun je niet alleen genieten van opwindende attracties, maar ook interactie hebben met exotische dieren van over de hele wereld. Maak wandelingen door prachtige panoramische dierenverblijven, bewonder majestueuze roofvogels tijdens spannende vliegshows en kom oog in oog te staan ​​met bedreigde diersoorten. Dit park combineert entertainment met educatie op een glorieuze manier.

Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke rit, ontspanning te midden van prachtige natuur of een educatieve ervaring, deze pretparken in de natuur hebben voor elk wat wils. Bezoek ze en ontdek hoe ze samenkomen om een onvergetelijk en uniek uitje te bieden!

We hopen dat je genoten hebt van deze reis door de leukste pretparken die je in 2020 kunt bezoeken. Of je nu een adrenalineverslaafde bent of gewoon op zoek bent naar een dag vol plezier met het hele gezin, deze pretparken staan garant voor een onvergetelijke ervaring.

Of je nu de spanning van de supersnelle achtbanen wilt voelen, je fantasie de vrije loop wilt laten gaan in een betoverend themapark, of gewoon wilt genieten van spannende attracties en entertainment; deze parken hebben voor elk wat wils.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het plannen van je komende avonturen en dat je evenveel plezier beleeft als wij bij het samenstellen ervan. Of je nu van plan bent om naar Nederland te reizen of op zoek bent naar inspiratie voor pretparken in het buitenland, er zijn genoeg geweldige opties om uit te kiezen.

Dus, haal je beste avonturiersoutfit tevoorschijn, neem je vrienden en familie mee en maak je klaar voor een jaar vol opwinding, lachen en onvergetelijke herinneringen. We wensen je allemaal een geweldige tijd in de pretparken van 2020 en vergeet niet: laat het plezier beginnen!